pátek 15. listopadu 2013

Touratech představuje doplňky pro nové BMW R1200GS Adventure

Koráb snů pro opravdové dálkové cestovatele

R1200GS Adventure je mezi velkoobjemovými cestovními endury považován za ikonu a patří mezi stroje snů pro řadu adventure cestovatelů. Po raketovém úspěchu vloni představeného BMW R1200GS s vodním chlazením na začátku letošní sezóny, představilo BMW na letošním veletrhu EICMA očekávaný model Adventure, který používá stejný motor a koncepci. Ve stejném okamžiku představil Touratech na svém stánku tento nový model v úpravě pro opravdové dálkové cestování - pochopitelně s využitím svých bohatých zkušeností ze stovek tisíc kilometrů najetých v zemích, které lze považovat za dobrodružné destinace a také podpořené offroad testováním nového modelu letos v jižní Africe.
 

Na světě není asi žádný další výrobce, který by byl tak hluboce spojený s oborem doplňků pro dálkové cestování a adventure ježdění jako Touratech. Jeho obrovské zkušenosti se pochopitelně využívají při konstrukci a vývoji nových doplňků a umožňují vylepšovat a optimalizovat i ty nejlepší a nejpopulárnější motocykly - jako je právě nový Adventure od BMW. Touratech byl v tomto projektu přímo vývojovým partnerem BMW Motorrad a zakladatel Touratechu, Herbert Schwarz měl možnost jako úplně první otestovat nový motocykl v panenské přírodě jihovýchodní Afriky - především na offroadech v Zambii a Zimbabwe, kde testoval nejen chování zatíženého motocyklu v náročných podmínkách ale také mohl testovat funkčnost Touratech výrobků, které měli na cestu k dispozici v prototypech.
 
Touratech představil během veletrhu EICMA 2013 kompletní řadu doplňků na nové BMW R1200GS Adventure. Tato řada obsahuje také nabídku sad kufrů ZegaPro a Zega Pro2 včetně nerezových rámů, komfortní a sportovní sedla v mnoha výškách a designových verzích a také mimořádně robustní kryty motoru řady "expedition" včetně zvětšené XL verze. Mezi další důležité a vyzkoušené doplňky patří kryty chladiče, které chrání žebra chladiče před poškozením, kryty karteru, kardanu a rámu, kryty ABS čidel, sklápěcí páčku brzdy, offroad zpětná zrcátka a zásadní kryty světlometu a heftů včetně spoilerů na originální kryty rukojetí. Nástavce držáků zvednou pozici řídítek o 15mm a vyšší plexi nabídne větší komfort na dlouhých cestách. Na dlouhé cesty je absolutní nutností relokační kit pro přemístění odvětrání kardanu. V nabídce nechybí ani prakticky vyzkoušené a osvědčené rozšíření originál padacích rámů Adventure a rozšíření nosiče zavazadel. V nabídce je pochopitelně i celá paleta textilních zavazadel a doplňků a nechybí například ani mimořádně kvalitní a pevné nerezové široké stupačky, které nahrazují křehké litinové originály nejen na tomto stroji.
 
Kompletní nabídku nových doplňků najdou zákazníci v novém katalogu Touratech, který bude k dispozici od 10. ledna 2014
 
Nezapomeňte se také podívat na krátké video z cesty na novém BMW R1200GS Adventure na tomto odkazu.
 
Kompletní fotogalerie k tomuto příspěvku je k dispozici na tomto odkazu nebo v albumech na naší FB stránce www.facebook.com/touratech.cz
 
 
Touratech CZ
 

Žádné komentáře: